Wie Zijn Wij

Wij zijn stichting De Kleine Hoeve… 

De kleine hoeve

Stichting ´De Kleine Hoeve´ is opgericht in 2004 door de ouders van jong volwassenen die zowel verstandelijk als lichamelijk beperkt zijn ongeacht hun woon- en werkniveau. De ouders zochten bewust voor een klein zorginitiatief en wel in de vorm van een woon- en werk boerderij. Zodoende is er een start gemaakt op de De Kleine Hoeve in het zuidelijke gedeelte op het landgoed Burgst in het groene hart van de Haagse Beemden in Breda. Aanvankelijk is er gestart met werkzaamheden op de zorgboerderij en vanaf 2011 is er ook een woonvoorziening. Inmiddels wonen er 10 mensen op de Walnoot. Alle bewoners van de Walnoot werken op de boerderij en er is overdag ook werk voor mensen die alleen dagbesteding zoeken. Zowel de boerderij als de woonvoorziening worden gehuurd van woningbouwvereniging Alwel. De gronden worden gepacht bij de Gemeente Breda. Inmiddels is de zorg die op de Kleine Hoeve verleend wordt verder geprofessionaliseerd en overgedragen aan Ostara B.V. een relatief kleine dienstverlener met bijna 20 medewerkers.

Onze missie

Stichting De Kleine Hoeve zet zich in voor het realiseren, in stand houden en ondersteunen van een woon-werk voorziening voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking in de vorm van een (levendige) stadsboerderij op het Landgoed Burgst in Breda.

Onze visie

De bewoners van de Walnoot en deelnemers van de dagbesteding kunnen genieten van het boeren buiten leven. Het proces van een zaadje tot het oogsten aan toe meemaken, tot simpel weg de verzorging van de dieren vormen onderdeel van de activiteiten die je hier kan doen. Het maken van producten, om te verkopen in het winkeltje leidt tot sociale interacties met de buurt en geeft iedereen plezier en onze dagbesteders en bewoners voelen zich hiermee als onderdeel van de buurt.

Hoe werkt het

Bij de oprichting van De Kleine Hoeve, is er een aparte zorgverlener opgericht genaamd Ostara en een oudervereniging genaamd Isidoor. Ostara is verantwoordelijk voor het verlenen van de zorg van de bewoners van de Walnoot en het organiseren van de dagbesteding op De Kleine Hoeve. Daarnaast is er de oudervereniging Isidoor die de belangen behartigt van de bewoners van de Walnoot. 

Neem contact op

076-5493312

info@dekleinehoeve.nl

Burgtsedreef 2B, 4822ZA, Breda

Meer weten? Kom eens buurten!